Wat na Wilgenduin?

Deze vraag horen wij erg veel van ouders die hun kinderen jarenlang aan ons toevertrouwden. Wilgenduin begeleidt jullie hier in op maat van het kind tijdens de Klassenraden waarop jullie 2 keer per jaar uitgenodigd worden. Tijdens het voorlaatste jaar op onze school bespreken we tijdens de klassenraden wat de eventuele toekomstverwachtingen kunnen zijn voor uw kind. Het is zinvol om dit jaar al tijdens de verschillende opendeurdagen eens op de mogelijke scholen te gaan kijken. Tijdens het laatste jaar wordt in samenspraak met u een document opgesteld, waarmee u naar de middelbare scholen kan stappen.

Jaarlijks wordt er op school ook een info-avond georganiseerd waarop jullie wegwijs gemaakt worden in het secundair onderwijs. De verschillen tussen en mogelijkheden binnen ASO, TSO, BSO en BuSO komen aan bod. Alle schoolverlaters en bijna-schoolverlaters krijgen hiervoor een uitnodiging, de andere leerlingen worden uitgenodigd via een nieuwsitem op de website van onze school.

Een lijst van de middelbare scholen vindt u op www.onderwijskiezer.be. Om door het bos de bomen terug wat beter zichtbaar te maken, kan u in bijgevoegde documenten een selectie van scholen (in en rond Antwerpen) vinden per opleidingsvorm.

Opleidingsvorm 1.doc (1288KB)
Opleidingsvorm 2.doc (1284KB)
Opleidingsvorm 3.doc (1298KB)
Opleidingsvorm 4.doc (1285KB)
Overstap gewoon secundair onderwijs.doc (720KB)